Hem 020-70 80 87 Assistansrådgivningen
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Kostnadsfri juridisk hjälp – som kund får du en egen jurist

Personlig assistans kan kännas både svårt och krångligt, inte minst när det gäller ansökningsprocessen. Humanas jurister har den största samlade kompetensen i branschen och hos oss får du ett personligt ombud som hjälper dig till ett rättvist beslut.

 

Hur kan våra jurister hjälpa dig?

Vi ser det som en självklarhet att alla ska ha rätt till ett bra liv. Som kund hos Humana får du tillgång till en egen jurist som du kan rådfråga och som stöttar dig vid behov. Juristen fungerar som ett löpande stöd för dig i din assistans och kan bland annat hjälpa dig under ansökningsprocessen eller om du vill överklaga ett beslut.

På Humana har vi jurister i hela landet som talar ett flertal olika språk och som har många år av erfarenhet och kunskap inom personlig assistans som hjälper dig med dina funderingar. För oss är det viktigt att din personliga assistans fungerar och att du får det stöd du behöver.

Juristerna på Humana är till för dig som har personlig assistans idag, men även för dig som inte har det och vill ha hjälp med att ansöka.

Funderar du på att ansöka om personlig assistans?

  • Vi ger dig rådgivning inför din ansökan
  • Vi kan upprätta en ansökan om personlig assistans åt dig
  • Vi bistår dig i kontakten med myndigheterna gällande din ansökan
  • Vi är ett stöd för dig under möten med myndigheterna
  • Vi kan hjälpa dig att överklaga ett beslut som du inte är nöjd med

Vill du veta mer om ansökningsprocessen?

 Har du några funderingar om personlig assistans är du varmt välkommen att höra av dig till oss för att få veta mer om hur vi kan hjälpa dig!

Kontakta vår assistansrådgivning

Daniel öppnar dörren till kontoret

Vi står på din sida!

Vägen till ett rättvist assistansbeslut upplevs ofta svår och komplicerad. Det är därför alla Humanas kunder har rätt till juridisk hjälp.

Läs vunna mål
Josefin Mikaelsson

Chefsjuristens personliga erfarenhet

Josefin Mikaelsson valde att bli jurist efter att hon fick en son med autism. Hon upplevde att om hon skulle få det att fungera så behövde hon kunna mer än de handläggare som hon mötte, så hon satte sig i skolbänken och utbildade sig till jurist. Idag är hon chefsjurist på Humana med en personlig erfarenhet som styrka när hon hjälper andra.

Läs intervjun med Josefin