1. Du är här: Våra byggprojekt

Populationen i Sverige blir äldre och vi lever också längre

Humana startar äldreboende i egen regi för att hjälpa till att minska på platsbristen inom äldreomsorgen. Vi ser bara början på en snabbt växande efterfrågan på nya äldreboenden. Då många av befintliga byggnader dessutom inte är anpassade eller kompatibla med de krav och förväntningar som finns.

Vi tar med oss våra erfarenheter från våra befintliga verksamheter och fångar upp goda idéer från medarbetare och kunder. Genom att satsa på design, kvalitet och innovation skapar vi framtidens äldreboende redan idag. 

Staffanstorp

Våren 2019 öppnar vi vårt fjärde äldreboende i egen regi i Sockerstan i Staffanstorp. Äldreboendet kommer att erbjuda 72 lägenheter.

Läs mer om projektet här

Kungsängen

Hösten 2019 öppnar vi vårt femte äldreboende. Detta äldreboende kommer att byggas i Kungsängen, norr om Stockholm och kommer att erbjuda 80 lägenheter.

Läs mer om projektet här

Vallentuna

Hösten 2020 öppnar Humana ett äldreboende i Åby Ängar. Boendet kommer att erbjuda moderna 60 lägenheter.

Läs mer om projektet här

Humana Södra Järnvägsgatan vinnare av Skanskas Hållbarhetspris

Södra Järnvägsgatan stod klart juni 2017 och är antagligen Sveriges mest miljövänliga äldreboende. I ett samarbete med Skanska och Kjellander Sjöberg har man satsat mycket på hållbarhet, både under byggskedet och i den färdiga byggnaden. Byggnaden uppnår högsta nivån, Platinum, enligt den internationella miljöcertifieringen LEED.

Södra Järnvägsgatan blev även nominerad till Stora Kakelpriset 2017 för sin fina fasad som för tankarna till ett virkat lapptäcke. 


 

Intresserad av att veta mer?

För mer information, kontakta: