1. Du är här: Våra byggprojekt

Populationen i Sverige blir äldre 

Humana startar äldreboende i egen regi för att hjälpa till att minska på platsbristen inom äldreomsorgen. Vi ser bara början på en snabbt växande efterfrågan på nya äldreboenden. Då många av befintliga byggnader dessutom inte är anpassade eller kompatibla med de krav och förväntningar som finns.

Vi tar med oss våra erfarenheter från våra befintliga verksamheter och fångar upp goda idéer från medarbetare och kunder. Genom att satsa på design, kvalitet och innovation skapar vi framtidens äldreboende redan idag. 

Se alla våra aktuella byggprojekt 


Humana Södra Järnvägsgatan vinnare av Skanskas Hållbarhetspris

Södra Järnvägsgatan stod klart juni 2017 och är antagligen Sveriges mest miljövänliga äldreboende. I ett samarbete med Skanska och Kjellander Sjöberg har man satsat mycket på hållbarhet, både under byggskedet och i den färdiga byggnaden. Byggnaden uppnår högsta nivån, Platinum, enligt den internationella miljöcertifieringen LEED.

Södra Järnvägsgatan blev även nominerad till Stora Kakelpriset 2017 för sin fina fasad som för tankarna till ett virkat lapptäcke. 


 

Illustration på byggnaden Åby Ängar

Vallentuna

Hösten 2020 öppnar Humana ett äldreboende i Åby Ängar. Boendet kommer att erbjuda moderna 60 lägenheter.

Läs mer om projektet här

Norrtälje Hamn

Humana uppför ett nytt äldreboende i Norrtälje hamn med 80 bostäder. Arbetet påbörjas sommaren 2019 med en planerad inflyttning till våren 2021.

Läs mer om projektet här

Falkenberg

Äldreboendet i Falkenberg blir det sjunde nybyggda äldreboende enligt Humanas eget äldreboendekoncept. Byggstarten är planerad till hösten 2019 med beräknad inflyttning under våren 2021.

Läs mer om projektet här

För mer information, kontakta: