1. Du är här: Våra byggprojekt

Populationen i Sverige blir äldre 

Humana startar äldreboende i egen regi för att hjälpa till att minska på platsbristen inom äldreomsorgen. Vi ser bara början på en snabbt växande efterfrågan på nya äldreboenden. Då många av befintliga byggnader dessutom inte är anpassade eller kompatibla med de krav och förväntningar som finns.

Vi tar med oss våra erfarenheter från våra befintliga verksamheter och fångar upp goda idéer från medarbetare och kunder. Genom att satsa på design, kvalitet och innovation skapar vi framtidens äldreboende redan idag. 

Illustration på byggnaden Åby Ängar

Vallentuna

Hösten 2020 öppnar Humana ett äldreboende i Åby Ängar. Boendet kommer att erbjuda 60 moderna lägenheter.

Läs mer om projektet här
Illustration på husen i Norrtälje

Norrtälje hamn

Humana uppför ett nytt äldreboende i Norrtälje hamn med 80 bostäder. Arbetet påbörjas sommaren 2019 med en planerad inflyttning till våren 2021.

Läs mer om projektet här
Illustration på boendet i Östhammar

Norrtälje Östhamra

Humana uppför ännu ett nytt äldreboende i Norrtälje med 60 lägenheter i Östhamra. Arbetet påbörjas hösten 2019 med en planerad inflyttning till Q4 2020.

Läs mer
Äldreboendet i Falkenbergs innergård med pergola

Falkenberg

Äldreboendet i Falkenberg blir det sjunde nybyggda äldreboende enligt Humanas eget äldreboendekoncept. Byggstarten är planerad till hösten 2019 med beräknad inflyttning under våren 2021.

Läs mer
Illustration på ett av Humanas äldreboenden

Ängelholm

Humana uppför ett nytt äldreboende i Ängelholm med 60 lägenheter på Sommarsol i Vejbystrand. Det blir Humanas tionde boende i egen regi Sverige och dess andra i Skåne län.

Läs mer

Humana Södra Järnvägsgatan vinnare av Skanskas Hållbarhetspris

Södra Järnvägsgatan stod klart juni 2017 och är antagligen Sveriges mest miljövänliga äldreboende. I ett samarbete med Skanska och Kjellander Sjöberg har man satsat mycket på hållbarhet, både under byggskedet och i den färdiga byggnaden. Byggnaden uppnår högsta nivån, Platinum, enligt den internationella miljöcertifieringen LEED.

Södra Järnvägsgatan blev även nominerad till Stora Kakelpriset 2017 för sin fina fasad som för tankarna till ett virkat lapptäcke. 


 

För mer information, kontakta: