Hem

Kontaktuppgifter

Hitta ett äldreboende nära dig

Humanas äldreboende finns från Trelleborg i söder till Gävle i norr.

A person sitting in a chair

På Humanas äldreboenden får du individanpassad hjälp med bemanning dygnet runt. För oss är det viktigt att du får en vardag där du trivs. Vi erbjuder ljusa lokaler, utbildad personal och aktiviteter varje dag. Du är varmt välkommen att kontakta någon av våra verksamheter med frågor eller för en visning av boendet. Våra äldreboenden finns från Trelleborg i söder till Gävle i norr.

 • Vi har bemanning dygnet runt på alla våra boenden
 • Hög kvalitet med engagerad och kompetent personal
 • Aktiviteter och gemenskap i centrum
Två personer ler mot varandra

Demensboenden och demensavdelningar

På Humanas demensboende och äldreboenden med demensavdelning erbjuder vi individanpassad hjälp och bemanning dygnet runt. Humanas äldreboende finns från Trelleborg i söder till Gävle i norr. Välkommen att kontakta oss med frågor eller för en visning!

Läs mer om demensboende och demensavdelningar här

Varför välja ett av Humanas äldreboenden?

 1. Humanas medarbetare är grunden i vår verksamhet. Därför är det viktigt att ge dem en tillfredsställande arbetsmiljö och kontinuerlig kompetensutveckling. På våra äldreboenden arbetar undersköterskor, vårdbiträden, verksamhetschefer, sjuksköterskor, arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut. Alla våra boenden är bemannade dygnet runt.

 2. Humanas vision är "Alla har rätt till ett bra liv". För att leva upp till den sätter vi alltid de boende i första hand. Alla våra verksamheter bygger på respekt för människors integritet och självbestämmande. Ingen individ är den andra lik. Därför måste också våra lösningar vara individuella och unika.

 3. Alla Humanas äldreboende har aktivitetsansvariga som jobbar i verksamheten. Rollen är en mycket viktig del av Humanas arbete inom äldreomsorgen, då det skapar mening och syfte för de som bor på våra äldreboenden. Aktivitet och rörelse bidrar även till bättre hälsa då fysisk aktivitet är av stor betydelse för bevarande av hälsa för äldre.

  En aktivitetsansvarig ansvarar för att planera och genomföra aktiviteter dagligen. Varje dag är unik och fylls med aktiviteter såsom träning, sång, kör och trädgårdshäng. Vanligtvis är personen i grunden utbildad arbetsterapeut eller fysioterapeut/sjukgymnast, då aktiviteter till stor del handlar om fysisk rörelse.

  På majoriteten av våra äldreboende har vi aktivitetsrum för mindre aktiviteter och en samlingssal för större aktiviteter och firande av högtider och födelsedagar. 

  Läs mer om rollen som aktivitetsansvariga här

 4. Måltiderna är en viktig stund på dagen och på Humana är de alltid näringsriktiga. Den äldre bestämmer själv gällande att äta tillsammans med personal och boende i den gemensamma matsalen eller i egna lägenheten. Personal sitter alltid med för stöd och den sociala gemenskapen.

 5. Humanas värdegrund "Ansvar, Engagemang och Glädje" genomsyrar allt vi gör. Arbetet med värdegrunden är en central utgångspunkt såväl i den strategiska planeringen som i den dagliga kontakten med kunder, klienter och beställare. Vår främsta konkurrenskraft är våra medarbetares engagemang, glädje och vilja att ta ansvar.

För dig som närstående

För oss är det viktigt med ett gott samarbete med såväl boende som anhöriga. Det är den boende som bestämmer i hur hög grad du som anhörig ska informeras och/eller göras delaktig i beslut som rör den boende. Ofta är din hjälp och dina insikter ovärderliga för att vi ska kunna ge en riktigt bra service, inte minst vid demenssjukdom.

Anhöriga är varmt välkomna på många av våra aktiviteter, och är välkommen att besöka den äldre när du vill, då det är den äldres boende och lägenhet. Vi välkomnar varmt besök, och bjuder gärna på kaffe och te.

Kontaktuppgifter till våra olika äldreboende hittar du under respektive verksamhet.

Tänk att man kunde få det så bra på ålderns höst

Kerstin, boende på ett av Humanas äldreboende

A city street

Nytt äldreboende i Täby

Nu har vi öppnat ett helt nytt äldreboende i Täby!

Läs mer och anmäl intresse!

Karriär med mening

Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och du erbjuds ett jobb med spännande utvecklingsmöjligheter? Just nu har vi 268 lediga tjänster över hela landet. Välkommen till Humana!

Sök jobb

Följ oss på sociala medier