1. Du är här: Att vara familjehem

Att vara familjehem

 
Det är inte de lättvunna framstegen vi minns bäst. Det är de som kräver lite mer som betyder någonting.

Jag vill veta mer om hur vi kan bli familjehem. Kontakta mig!

Oftast är det barn och ungdomar som placeras i familjehem, men även vuxna kan ibland behöva stöd och hjälp i form av ett familjehem.

Att vara familjehem

Att öppna ert hem för ett barn ni inte känner, som har en trasslig och ibland traumatisk historia, är en utmaning för hela familjen. Men det kan vara en erfarenhet som får alla att växa. Bara familjen är trygg och stabil, har en extra plats vid matbordet och ett ledigt rum. Ni kan bidra till att ett barn eller en ungdom ges en ny chans att fungera. Vad barn drömmer om är ofta ganska enkelt – ett liv som alla andra. Ett vanligt liv. Så ni behöver inte vara unika eller några övermänniskor. Bara en vanlig familj med ett ovanligt stort hjärta.

"Ibland är det tuffa perioder men det är också mycket glädje."

Ingrid och Tomas har tre egna barn som idag är 16, 18 och 20 år gamla. När de började som behandlingsfamilj var den yngsta dottern bara 1½ år gammal. Behandlingsfamiljen Åkesson och behandlingsprogrammet TFCO har haft stor betydelse för många ungdomar och deras framtid. Hos behandlingsfamiljen tränas ungdomen, genom positiv förstärkning, för att fungera i vardagen.

Därför valde Ingrid Humana