Hem 08-599 299 00 Humanas växel är öppen 8-17.
Vill du bli familjehem? Anmäl ditt intresse här.

Har ni plats över, både i hemmet och hjärtat, till att ge ett barn eller en ungdom en stabil och kärleksfull tillvaro? Bli familjehem!

Klicka här för att göra en intresseanmälan!

Vad är ett familjehem?

Ett familjehem tar emot barn, ungdomar eller vuxna som behöver bo i en annan familj under en kortare eller längre tid. Det finns olika typer av familjehem, beroende på vad just individen har för behov. Behandlingsfamilj är en variant av familjehem.

Vad är skillnaden på familjehem, jourhem och behandlingsfamilj?

Jourhem kallas de familjehem som tar emot barn och unga som är placerade under en kortare tid. En behandlingsfamilj tar emot barn eller unga som är i behov av extra stöd, utöver det som familjehem brukar ge. Som behandlingsfamilj samarbetar du i ett nätverk av professionella och förväntningarna på dig är högre men även arvodet och det stöd du får. Detta är en mycket viktig insats för de med störst behov.

Humanas familjehem i Malung

Vi har kunna gett dom här barnen något som är normalt, att dom har fått en chans, känna att dom är någon

 

A man standing in front of a body of water

Humanas familjehem i Rättvik

Vi som familj har vuxit enormt

"Det räcker med att hjälpa en"

"Jag älskar att dela med mig av den varma familjemiljön. Vi är många som har en varm familjemiljö och utrymme både inom oss och fysiskt. Om det kommer en till person blir inte glädjen mindre utan snarare större. Man behöver inte hjälpa alla människor i hela världen. Det räcker med att hjälpa en."

Venous berättelse

Följ oss på sociala medier