1. Du är här: Att vara familjehem
Två medelålders personer (kvinna och en man) står och tittat in i kameran

Att vara familjehem

 
Det är inte de lättvunna framstegen vi minns bäst. Det är de som kräver lite mer som betyder någonting.

Jag vill veta mer om hur vi kan bli familjehem. Kontakta mig!

Oftast är det barn och ungdomar som placeras i familjehem, men även vuxna kan ibland behöva stöd och hjälp i form av ett familjehem.

Erfarna familjer sökes!

Att öppna upp sitt hem för ett okänt barn är både stort och utmanande. Att ta sig an ett barn eller en ungdom med psykosociala problem kräver ännu mer. Just nu söker vi familjer som vill och kan göra just det. Förutom tålamod, engagemang och tid bör ni ha tidigare erfarenhet av arbete med barn – gärna inom vården eller skolan. Likaså bör det finns två vuxna i familjen, där en gärna får vara hemma på heltid. Har ni egna barn har de kanske flyttat hemifrån? Har ni plats över, både i hemmet och hjärtat, att ge ett barn eller en ungdom en stabil och kärleksfull tillvaro? Då är det er vi söker!

En bild på Viveka som är behandlingsfamilj hos Humana.

"Det händer något nytt varje dag"

Möt Viveka som är behandlingsfamilj hos Humana. Hör henne berätta om utmaningarna, fördelarna, och glädjen av att se ungdomarna när lyckas!

Se filmen!

"Ibland är det tuffa perioder men det är också mycket glädje."

Ingrid och Tomas har tre egna barn som idag är 16, 18 och 20 år gamla. När de började som behandlingsfamilj var den yngsta dottern bara 1½ år gammal. Behandlingsfamiljen Åkesson och behandlingsprogrammet TFCO har haft stor betydelse för många ungdomar och deras framtid. Hos behandlingsfamiljen tränas ungdomen, genom positiv förstärkning, för att fungera i vardagen.

Därför valde Ingrid Humana