Hem 020-70 80 87 Öppet vardagar
Kontakta oss Hitta din lokala kontaktperson
Tillbaka till Bli kund

Det är lättare att byta assistansbolag än du kanske tror. Väljer du Humana som assistansbolag får du stöd genom hela processen och slipper allt krångel.

 • Sveriges största bolag för personlig assistans
 • Kostnadsfri juridisk hjälp med stor kunskap om assistans
 • Eget assistansteam med hög kompetens
   

Så byter du till Humana – steg för steg

På Humana ser vi det som vår uppgift är att förenkla ditt liv och finnas där när du behöver det.

1

Första kontakten – utan några krav

Funderar du på att byta assistansbolag eller kanske är i behov av personlig assistans och vill bli kund hos Humana? Då är du välkommen att kontakta oss! Antingen din lokala informatör eller vår assistansrådgivning.

2

Samtal om dina behov och önskemål

Den lokala informatören bjuder in till ett möte och kommer överens om hur vi bäst kan möta dina önskemål och behov. Vi skräddarsyr din assistans och gör allt för att du ska få det du behöver.

3

Ditt beslut

När du har bestämt dig för att välja Humana som assistansbolag eller för att ansöka om personlig assistans tecknar vi ett avtal och stöttar i alla delar. Vi hjälper dig med allt det praktiska från start till den dagen du vill att vi över ansvaret för din personliga assistans.

4

Din uppstart – din assistans

Du kan känna dig trygg med att vi levererar en flexibel uppstart. Vi tar hand om allt från dag 1. Vi anställer dina assistenter om behovet finns, du får ett eget team för din administration och tillgång till en egen jurist som kan allt om personlig assistans och lite till.

Kontakta oss för att byta assistansbolag

 

Varför välja Humana för personlig assistans?

 • Du får en egen jurist – utan extra kostnad!

  Humanas assistansrådgivning ger dig svar på dina frågor om funktionsnedsättningar, personlig assistans och vilka rättigheter du eller din närstående har. Vi har gedigen kunskap om allt som rör lagar och regler kring personlig assistans och LSS. Med Sveriges största juristkår till ditt förfogande kan vi ge dig bästa garantin för ett rättvist beslut. Vill du prata med en jurist redan idag? Ring oss på 020-70 80 87. Vår assistansrådgivning är en kostnadsfri tjänst.
 • Vi hjälper dig att rekrytera och utbildar dina assistenter

  Du ska ha assistenter du trivs med. Våra rekryteringsansvariga är specialiserade på rekrytering. Det är svårt att rekrytera idag, men vi har bättre förutsättningar än någon annan. Våra bemanningsansvariga hjälper också till med snabba insatser. Vi har dessutom jour på kvällar och helger, du ska aldrig riskera att stå ensam. Vi utbildar assistenter och har kvalificerade utbildningar genom Humana Academy. Det är populärt att jobba som personlig assistent hos oss.

Vanliga frågor och svar

 1. Den vanligaste orsaken är att det man blivit lovad inte uppfylls av utföraren. Det kan vara allt från juridiks hjälp till att rekrytera bra personliga assistenter. En annan orsak är att man saknar stöd från utföraren i vardagen. Att ha en egen person att fråga när man behöver hjälp.

  • På Humana får du alltid ett eget team och en specifik kontaktperson som finns till hands för alla dina frågor.
  • Vi har team som pratar många olika språk så du ska känna dig trygg med att få rätt hjälp.
  • Egen jurist som är insatt i ditt ärende och kan hjälpa dig i alla juridiska processer inom assistansen.
  • Rekryteringsspecialist som har en stor databas av kandidater för att hjälpa dig med rekrytering.
  • Vår jour som stöttar dig med bemanning när du behöver hjälp snabbt.
 2. Beroende på hur lång uppsägningstid du har hos din nuvarande utförare så kan uppstarten hos Humana variera. Vi tar över din assistans så fort det går och ser till att övergången blir smidig. Vi sköter all korrespondens och dialog med den utförare du har idag. Vi ser också till att dina assistenter får anställning hos oss om du önskar det.

 3. Självklart får du ta med dig dina assistenter och vi ser till att de får en anställning hos oss och en introduktion till Humana. Som assistent hos Humana får man möjlighet att gå utbildningar och vara med på föreläsningar i olika ämnen kopplade till yrkesrollen. Vi har också ett intranät där vi samlar viktig information och nyheter som man kan ta del av direkt i mobilen.

 4. Hos Humana har vi ingen uppsägningstid utan du kan testa att bli kund utan risk för att bli bunden. Om du har Försäkringskassan som huvudman till ditt beslut så behöver du byta den första dagen i månaden så detta kan påverka när du kan avsluta ditt uppdrag hos oss.

Man sitter på trappsteg i lång trätrappa
Assistansrådgivningen Erik Wahlgren 020-70 80 87


Vi kan tyvärr inte ta emot jobbansökningar via våra informatörer, assistansrådgivningen eller kontaktformuläret. Söker du jobb, vänligen gå till jobbportalen