Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig

Humana driver två äldreboenden i Norrtälje, Humana Björnö och Humana Norrtälje Hamn. Boendena öppnade under 2021 och är helt nybyggda med en modern och hemtrevlig inredning. Det finns personal på plats dygnet runt och vi har avdelningar med demensinriktning såväl som somatisk inriktning.

Humana är en kvalitetsaktör som strävar efter att varje boende ska få en trygg omsorg i en hemtrevlig och säker miljö. På våra boenden har vi välutbildade och kompetenta chefer och engagerad personal. Våra medarbetare ger de boende förutsättningarna för en meningsfull vardag. Vi använder oss av evidensbaserade metoder och våra boenden är alltid bemannade dygnet runt.

För att få flytta in på ett äldreboende (även kallat särskilt boende eller vård- och omsorgsboende) behöver du ett biståndsbeslut från din kommun. Är du bosatt i Norrtälje kommun så ansöker du om detta hos Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje. När du fått ett biståndsbeslut om äldreboende (särskilt boende) får du själv välja vilket boende du vill flytta in på förutsatt att det finns lediga lägenheter.  

Läs hur du ansöker om biståndsbeslut för särskilt boende på Norrtälje kommuns hemsida.

Om lägenheterna

Lägenheterna på Humana Björnö och Humana Norrtälje Hamn är cirka 30-31 kvm stora och varje avdelning består av tio lägenheter. I varje lägenhet finns det en höj- och sänkbar säng, platsbyggd garderob, kokvrå med liten kyl och frysfack, taklampa, sänggavel med inbyggd belysning samt ett stort badrum. Det finns en vägghängd TV i varje lägenhet med ett basutbud av kanaler. Allt detta ingår i din hyra. 

Aktiviteter för en meningsfull vardag

På Humanas äldreboenden har vi alltid en aktivitetsansvarig som ansvarar för de dagliga aktiviteterna. Aktiviteterna kan vara individuella aktiviteter eller gruppaktiviteter och utgår alltid från de boendes önskemål. Gruppaktiviteterna kan hållas på avdelningarna, men även i vårt aktivitetsrum eller till exempel i växthuset en solig vårdag. Den stora samlingssalen kan användas vid gemensamma aktiviteter som sittgympa, bingo eller pubkvällar. Alla Humanas äldreboenden som drivs i egen regi har både aktivitetsrum och samlingssal. På Björnö finns det ett växthus och på Norrtälje Hamn finns det en fantastisk takterrass och gym med bastu.

Den gemensamma måltiden

Humanas måltidskoncept säkrar en social och trevlig måltidsmiljö med god och näringsrik mat. För att skapa trivsamma måltider dukar vi fint och ser till att maten serveras på ett aptitligt vis. Personal sitter med under måltiderna för social gemenskap och som stöd för de som behöver. På varje boende finns ett eller flera kostombud som tillsammans med boende, närstående och omvårdnadspersonalen utformar den enskildes måltidssituation utifrån behov och önskemål.

Läs mer om Humanas äldreboenden i Norrtälje

Har du eller anhörig till dig biståndsbeslut om särskilt boende?
Jag skulle vilja bli kontaktad gällande
Hur hörde du talas om oss?

Kontakta oss