Hem

Kontaktuppgifter

Hitta ett äldreboende nära dig

Humanas äldreboende finns från Trelleborg i söder till Gävle i norr.

A person sitting in a living room
Har du eller anhörig till dig biståndsbeslut om särskilt boende?
Jag skulle vilja bli kontaktad gällande

Har du frågor kring äldreboende i Norrtälje?

Kontakta oss!

A woman wearing glasses and smiling at the camera
Nina Jones Verksamhetschef

Trygg omsorg dygnet runt

I Norrtälje har Humana två äldreboenden. Vi erbjuder trygg omsorg i en hemtrevlig miljö där kompetent och engagerad personal finns på plats dygnet runt. Du som bor hos oss kan delta i dagliga aktiviteter, där vi bestämmer vad du vill och orkar vara med på.

För att få flytta in på ett äldreboende (även kallat särskilt boende eller vård- och omsorgsboende) behöver du ett biståndsbeslut från din kommun. Är du bosatt i Norrtälje kommun så ansöker du om detta hos Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje. När du fått ett biståndsbeslut om äldreboende (särskilt boende) får du själv välja vilket boende du vill flytta in på förutsatt att det finns lediga lägenheter.  

Läs mer om biståndsbeslut på Norrtälje kommuns webbplats.

 

Om lägenheterna

Lägenheterna på Humana Björnö och Humana Norrtälje Hamn är cirka 30-31 kvm stora och varje avdelning består av tio lägenheter. I varje lägenhet finns det en höj- och sänkbar säng, platsbyggd garderob, kokvrå med liten kyl och frysfack, taklampa, sänggavel med inbyggd belysning samt ett stort badrum. Det finns en vägghängd TV i varje lägenhet med ett basutbud av kanaler. Allt detta ingår i din hyra. 

Aktiviteter för en meningsfull vardag

Båda äldreboendena i Norrtälje har aktivitetsansvariga som ansvarar för de dagliga aktiviteterna. Aktiviteterna kan vara individuella aktiviteter eller gruppaktiviteter och utgår alltid från de boendes önskemål. Gruppaktiviteterna kan hållas på avdelningarna, men även i vårt aktivitetsrum eller till exempel i växthuset. Den stora samlingssalen kan användas vid gemensamma aktiviteter som sittgympa, bingo eller pubkvällar.

Läs mer om Humanas äldreboenden i Norrtälje

Se vår film från Norrtälje Björnö