Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig
Two people sitting on a sofa and listening to music.
Tillbaka till Äldreomsorg

Humana driver fem äldreboenden i Stockholmsregionen. Vi har äldreboende i Hägersten, Hammarby Sjöstad, Odenplan, Åkersberga och i Kungsängen.

Humana är en kvalitetsaktör som strävar efter att varje boende ska få en trygg omsorg i en hemtrevlig och säker miljö. På våra boenden har vi välutbildade och kompetenta chefer och engagerad personal. Våra medarbetare ger de boende förutsättningarna för en meningsfull vardag. Vi använder oss av evidensbaserade metoder och våra boenden är alltid bemannade dygnet runt.

Humana har avtal med de flesta kommuner inom Stockholmsregionen. Det betyder att du som har ett biståndsbeslut om särskilt boende kan välja att flytta in på något av våra äldreboende. Det förutsätter att vi har lägenheter tillgängliga.

Utflyktsbuss och side-by-side cykel

På Humanas äldreboenden har vi en aktivitetsansvarig som ansvarar för de dagliga aktiviteterna. Unikt för våra äldreboenden i Stockholm är vår utflyktsbuss som nyttjas flitigt speciellt under vår- och sommarmånaderna. Humanabussen är en handikappanpassad buss och körs av Humanas egna chaufför.

På flera av våra boenden har vi även en side-by-side cykel. Denna cykel är en enkel tvåmannacykel där personal och boende sitter bredvid varandra och cyklar. Bingo, temafester, filmvisning, musikunderhållning och bakning är andra exempel på aktiviteter som anordnas på våra äldreboenden. 

Anhörigportal berättar mer om livet på äldreboendet

För att anhöriga och de som är intresserade av att flytta in ska få en inblick i vardagen på våra äldreboenden har vi skapat något som vi kallar för anhörigportaler. Varje äldreboende har sin egen anhörigportal där vi lägger ut bilder från våra gemensamma aktiviteter, aktivitetsschema, veckans måltidsmenyer, nyheter, med mera. Den kan se olika ut beroende på vilka möjligheter och behov som finns.

Den gemensamma måltiden

Humanas måltidskoncept säkrar en social och trevlig måltidsmiljö med god och näringsrik mat. För att skapa trivsamma måltider dukar vi fint och ser till att maten serveras på ett aptitligt vis. Personal sitter med under måltiderna för social gemenskap och som stöd för de som behöver. På varje boende finns ett eller flera kostombud som tillsammans med boende, närstående och omvårdnadspersonalen utformar den enskildes måltidssituation utifrån behov och önskemål.

Silviahemscertifierade boenden

Alla Humanas äldreboenden inom Stockholm Stad är Silviahemscertifierade, vilket betyder att all personal är utbildad i demensvård för att kunna bidra till högsta möjliga livskvalitet för demensjuka och deras anhöriga. Riddargården och Sjöstadsgården erbjuder lägenheter både inom demens och somatik, medan Åsengården är ett renodlat demensboende.

Moderna äldreboenden med närheten till Stockholm och naturen utanför dörren

Utanför Stockholm hittar du Humana Norrgårdshöjden i Åkersberga och Humana Lillsjö Badväg i Kungsängen. Norrgårdshöjden öppnade sommaren 2018 och har två år i rad 100 % nöjda kunder enligt Socialstyrelsens brukarundersökning "Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?".

Lillsjö Badväg öppnade i september 2019 och är Humanas nyaste äldreboende. Här har vi vår egen kock som tillagar alla måltider på plats i verksamheten. Boendet ligger på promenadavstånd till Lillsjön och kommer inom kort få nya grannar i form av en nybyggd förskola. 

Har du eller anhörig till dig biståndsbeslut om särskilt boende?
Jag skulle vilja bli kontaktad gällande
Hur hörde du talas om oss?

Kontakta oss