Hem

Kontaktuppgifter

Hitta ett äldreboende nära dig

Humanas äldreboende finns från Trelleborg i söder till Gävle i norr.

Stort förtroende för Humanas äldreomsorg

Publicerad: 2023-10-24

Nu ökar boendemöjligheterna och valfriheten snart för Strängnäs äldre! I Södra stadsskogen byggs ett helt nytt äldreboende. Nyss togs det första spadtaget och om 1,5 år väntas det stå färdigt, fem våningar med 100 lägenheter, i Södra stadsskogen. Humanas äldreomsorg har fått förtroendet att driva det nya äldreboendet.

Divisionschefen Hanna Göthlin var med och tog första spadtaget tillsammans med kommunstyrelsens ordförande i Strängnäs.

– Det känns jättekul, och det är roligt att komma hit och se platsen. Det första spadtaget blir som ett startskott för oss, säger Hanna till tidningen Eskilstuna-Kuriren. Det framgår att Humanas nya äldreboende kommer att ha samlingssal, aktivitetsrum och en parkliknande trädgård.

Anders Broberg är vd och chef för Humanas äldreomsorg.

–Vi satsar alltid på kvalitet i såväl våra boendemiljöer som i själva omsorgen om de äldre. Det är roligt att vi har fått detta fina förtroende från Strängnäs kommun, och vi ska göra vårt allra bästa för att leverera, säger Anders.

Förutom kvalitet är social innovation en viktig ledstjärna för Humana. Vi strävar också alltid efter effektivitet, så att välfärdspengarna räcker till bra omsorg för så många äldre som möjligt. Att vara en god arbetsgivare som kan rekrytera och behålla duktiga medarbetare är en grundpelare för alla dessa mål.

– Valfriheten för de äldre bygger på att det finns flera bra boenden och aktörer att välja mellan, betonar Anders Broberg.