Hem

Kontaktuppgifter

Hitta enhet

Verksamhetsfilter med flera urvalskriterier

Skåneveckan för psykisk hälsa - föreläsningar med Humana

Publicerad: 2023-09-21

Skåneveckan för psykisk hälsa är en temavecka med fokus på vårt psykiska mående. Runt om i Skåne erbjuds mötesplatser, prova-på-aktiviteter, föreläsningar, workshops och kulturarrangemang av ett flertal olika arrangörer. Kostnadsfritt och öppet för alla.  Humana bjuder in till två föreläsningar 11/10 i Malmö

Föreläsningar 11/10 i Malmö

Anmälan dig här

9.00-12.00 - Exposekonton, porr och sociala medier - barn och ungas verklighet på nätet

Nio av tio barn vet vad exposekonton är – men fenomenet är nästan helt okänt bland vuxna och föräldrar. Debutåldern för att titta på porr sjunker, och innehållet på porrsajterna blir allt mer extremt och våldsamt. Vad är det för verklighet som våra barn och unga befinner sig i på nätet, och vilket ansvar har vi som vuxna?

Föreläsare: Jonas Wallander är legitimerad psykolog, inriktning KBT och vidareutbildad i DBT. Har arbetat inom Kriminalvården med vuxna sexualbrotts- och relationsvåldsdömda män. Jonas bedriver nu kliniskt arbete med ungdomar inom Humana och utbildar i både DBT, KBT, sexualspecifik behandling, ERASOR m.m., samt handleder både externt och internt. Jonas fungerar även som PTPhandledare och tar emot psykologpraktikanter.

 

13.00.15.00 - Ungdomskriminalitet Etiologi & behandling

För att kunna stävja den växande ungdomskriminaliteten så behöver vi förstå varför problemen uppstår och vilka insatser som faktiskt fungerar. Hårdare lagföring leder sällan till långsiktiga förbättringar – vi behöver alla förstå komplexiteten bakom ungdomskriminaliteten för att på olika sätt ställa oss bakom rätt interventioner.

Föreläsare: Bo Buhrman, beteendevetare, legitimerad psykoterapeut, handledare och lärare i psykoterapi. Intensive utbildad i DBT. Arbetar idag som behandlingschef inom Humana. Bo har även många års erfarenhet av arbete inom Kriminalvården och ett flertal brottsförebyggande program. Han utbildar både externt och internt samt handleder regelbundet inom KBT-fältet. Bo finns med i Humanas centrala Krisgrupp vid akuta händelser som uppstår i Humana.

Plats: Studio Meetingpoint, Nordenskiöldsgatan 24, Malmö

Sista anmälningsdag: 9 oktober 2023