Hem

Kontaktuppgifter

Hitta enhet

Verksamhetsfilter med flera urvalskriterier

Det är Familjehemmens dag!

Publicerad: 2024-04-25

I samband med att vi firar Familjehemmens dag 25 april vill vi ta tillfället i akt och verkligen tacka er för det otroliga arbete ni gör! Baserat på våra värdegrundsord; glädje, engagemang och ansvar vill vi särskilt betona ert fina arbete.

Glädje - Att åta sig rollen som familjehem är ett oerhört stort och viktigt uppdrag, som förhoppningsvis också ger mycket glädje och skratt i vardagen. Ibland uppstår oförutsägbara situationer, som vi vet att många av er lyckas vända och som istället ger så mycket tillbaka. Med ett positivt driv skapar ni bättre förutsättningar för de som behöver oss, det är en inspiration.

Engagemang - Tack vare ert engagemang och tålamod hittar vi tillsammans vägar framåt. Ni är flexibla, pålitliga och vi har många gånger fått beskrivningar av ert fina arbete, vilket vi uppskattar otroligt mycket. Genom aktivt lyssnande och delaktighet i vardagen blir ni många gånger viktiga vuxna i deras liv. Det kan exempelvis vara genom att fråga hur det har varit i skolan eller vad de tycker är roligt eller svårt. Att vara engagerad som vuxen gör att de kan känna sig sedda och bygger en trygghet som de bär med sig ut i livet.

Ansvar - Som familjehem delar ni på många sätt samhällsansvaret för att hjälpa de som har det tufft. Vi ser gång på gång hur ni tar ansvar för uppdraget och uppmärksammar när det behövs hjälp. Med förståelse för andra människor ger ni omsorg till de som behöver det mest och visar vägen för alla de som kan tänkas gå er väg och bli familjehem framöver. Det är ansvarsfullt.
Ni är grundpelaren i vårt team och vi uppskattar verkligen er! Vår förhoppning är att få fortsätta vårt samarbete lång tid framöver och på så vis kunna hjälpa fler människor.

Så stort tack till alla er, våra fantastiska familjehem!