Hem

Kontaktuppgifter

Hitta enhet

Verksamhetsfilter med flera urvalskriterier

Alla som har en mobil kan idag enkelt hitta nyheter och filmer från kriget på Tiktok, Youtube och via andra kanaler. Bilder varvas med fel information som det kan vara svårt att sortera i. Det är därför viktigt att prata med barnen, ungdomarna och med varandra.

Humana ställer om - “Vi ska bidra med det vi gör bäst” 

Vi vill också passa på att informera om att Humana har stor erfarenhet och kunskap kring att hjälpa utsatta människor. Det pågår just nu samtal på många håll på Humana hur vi kan bidra på bästa sätt.  “Att hjälpa människor i behov av stöd är det vi är bäst på, nu är tid att visa det, säger Johanna Rastad, vd på Humana. 

Detta är några av de insatser som ses över just nu: 

 • Erbjuda tak över huvudet
  Där det finns tomma sängplatser behöver vi fundera på om de går att använda för behövande. Detta sker i samråd med migrationsverket och kommuner. 
 • Fler familjehem 
  Det kan komma många barn och ungdomar som behöver hjälp. Många som kan tänka sig att bli familjehem funderar inte över det förrän de får frågan. Kanske är du den som ställer en fråga till någon och bidrar till att vi kan erbjuda någon ett hem? Tipsa om ett familjehem här
 • Rekrytera personer med särskilda språkkunskaper för att bättre kunna möta människorna som kommer 
 • Erbjuda våra medarbetare relevant utbildning för att kunna bemöta och hantera personer som kommer från krigsdrabbade områden 
 • Se över vår möjlighet att på sikt hjälpa människor in i arbete i omsorg 
   

Har du några frågor och funderingar kring ovan? 

Vänligen kontakta din familjehemskonsulent.