Hem

Kontaktuppgifter

Informativ dag om sexuell utsatthet

Publicerad: 2022-10-17

Humana organiserar två fysiska tillfällen med infoträff kring temat sexuell utsatthet. På plats föreläser Simon Häggström och Linda Palmdell, två föreläsare med lång erfarenhet inom området.

Första av två event ägde rum nu i början av oktober, ett lyckat tillfälle med fantastisk uppslutning. ​​​​​​​Där metodgarant Linda Palmdell föreläste tillsammans med behandlingskollegor om arbetet med barn och unga som blivit sexuellt utsatta, har upplevt trauma och/eller med sexuella beteendeproblem.

Simon Häggström är författare till böckerna Skuggans Lag, Nattstad, Flickorna som sprang, I skuggan av sektor 5 och Systrarna och ensamheten. Han arbetar även som polisinspektör och är specialiserad på prostitution och människohandel för sexuella ändamål. Utifrån sina böcker talade Simon om den typen av sexhandel som många gånger glöms bort i vårt samhälle.
Det handlar om hur unga tjejer och killar, oftast födda och uppvuxna i Sverige och med ett på ytan bra liv dras in i prostitutionens klor, om de män som hänsynslöst utnyttjar dem och om samhällets oförmåga att bekämpa denna problematik.

–​​​​​​​ Syftet är att sprida information om sexuell utsatthet och problematik samt trauma, något vi vet behövs. Humana vill gärna vara ett stöd för kommuner att hantera den här typen av problematik och erbjuder till exempel kostnadsfri rådgivning, säger Astrid Lindh regionchef Sydväst.

Nästa tillfälle ges den 7 december i Göteborg.