Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Fler kontaktuppgifter

Utan assistenter - inget Humana! 

Varje månad utser vi en månadens assistent. Alla är välkomna att nominera en assistent som de tycker har det där lilla extra. Vi vill tacka för det otroliga arbete som sker varje dag.

Februari 2023 - nominering

Ulrika är alltid glad och positiv. Hon har fått axla så mycket då dotterns pappa behandlats för cancer och en annan assistent varit sjuk länge med en ovanlig sjukdom. Hon har varit smidig med arbetstider för att underlätta bemanning. Ulrika har visat ett otroligt tålamod och har på sitt mjuka sätt hjälpt min dotter över en svår tid. / Eva

Grattis Ulrika, du är månadens personliga assistent februari 2023!

– Tack så mycket!

Hur länge har du arbetat som personlig assistent?

– Jag har arbetat med nuvarande kund i sju år och ungefär tio år sammanlagt.

Varför började du jobba som personlig assistent?

– Första gången blev jag tillfrågad av en person som jag känner, därefter har jag själv sökt jobb som personlig assistent. Tidigare har jag arbetat inom industrin, i skolan och med kultur.

Vad är det bästa med jobbet som personlig assistent?

– Det bästa är att finnas där för min brukare och hjälpa henne i vardagen. Det ger jättemycket, man känner att man gör nytta och det är roligt också. Vi gör saker och är ute, det är ett jättefint jobb och vi har en väldigt bra relation.

Vad finns det för nackdelar med jobbet?

– Nackdelen är anställningstryggheten. Den är låg generellt i detta yrke.

Vilket är ditt bästa tips till någon som ska börja arbeta som personlig assistent?

– Mitt bästa tips är att vara lyhörd och att du läser på. Det är viktigt att vara påläst om kundens behov, varför man är där som personlig assistent. Jag rekommenderar att prova att arbeta som personlig assistent.

Januari

Vinnaren i januari är Sanna som blev nominerad av sin kunds mamma, Esmeralda. Här är en del av nomineringen ”Hon har ett hjärta av guld och finns alltid där för honom. Hon har varit hos min son i många år. Hon är vår ÄNGEL.”

Läs intervju och nominering