Hem

Kontaktuppgifter

Kontakta oss

Fler kontaktuppgifter

Humana expanderar in i Danmark genom förvärv

Publicerad: 2018-09-03

Humana AB förvärvar StøtteCompagniet ApS, ett mindre företag som bedriver specialiserad öppenvårdsverksamhet inom segmentet för individ- och familjeomsorg i Danmark. Genom förvärvet tar Humana ett första steg in på den danska omsorgsmarknaden.

Humana och StøtteCompagniet har under ett antal år bedrivit ett samarbete och har en gemensam syn vad gäller företagskultur, kvalitet och hur verksamheten ska utvecklas i framtiden. Genom förvärvet etablerar sig Humana på den danska omsorgsmarknaden samtidigt som man får en möjlighet att följa denna intressanta marknad på plats. 

– Vi är väldigt glada över att kunna tillföra StøtteCompagniets fina verksamhet till Humanakoncernen. Som den ledande aktören i Norden inom individ- och familjeomsorg är detta samtidigt ett utmärkt sätt för oss att på nära håll lära känna den danska omsorgsmarknaden. Marknaden växer och givet de regulatoriska förändringar som nyligen skett så ser vi detta som en mycket intressant nordisk marknad som vi vill verka på, säger Rasmus Nerman, koncernchef och vd på Humana. 

– Efter flertalet samarbeten oss emellan är detta ett spännande nästa steg för StøtteCompagniet. Vi ser mycket fram emot att bidra med vår kompetens till Humana och samtidigt få möjligheten att utvecklas vidare i en koncern med nordiska kollegor, säger Hanne Veje, grundare av StøtteCompagniet.

StøtteCompagniet som har cirka 60 anställda tillhandahåller en specialiserad öppenvårdsverksamhet i egen regi till kommuner primärt i Köpenhamnsregionen. Företaget bedriver även en utbildnings- och konsultverksamhet inom socialtjänstens områden. Humanas förvärv av StøtteCompagniet kommer inte att påverka den löpande verksamheten. Intäkterna under 2017 uppgick till cirka 20 MSEK.

Humana har ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i StøtteCompagniet från bolagets grundare. Transaktionen och överlåtandet av verksamheten sker omgående. Verksamheten i Danmark kommer att ingå i Humanas affärsområde Övriga Norden.

English version

För mer information, vänligen kontakta: 
Ulf Bonnevier, CFO, 070-164 73 17, ulf.bonnevier@humana.se 
Cecilia Lannebo, IR-ansvarig, 072-220 82 77, cecilia.lannebo@humana.se