Hem

Kontaktuppgifter

Kontakta oss

Fler kontaktuppgifter

Humana utsett till börsens mest jämställda bolag - igen!

Publicerad: 2018-11-23

För andra året i rad har omsorgsföretaget Humana utsetts till börsens mest jämställda bolag av Allbrightstiftelsen. En utmärkelse som bolaget och dess vd Rasmus Nerman är mycket stolt över.

– Det är makalöst roligt att få vinna för andra året i rad. Vi är väldigt glada över att företagets arbete när det gäller inkludering och mångfald uppmärksammas. Det är hedrande bara att få vara i final med så bra konkurrens. Det här är en ”tävling” där det känns som att alla är vinnare på att fler blir bättre, säger Rasmus Nerman, vd och koncernchef på Humana. Ett varmt grattis också till Bioarctic och till KnowIT som var våra medfinalister.

– Humana är en av Sveriges största privata arbetsgivare. Vi vill givetvis också vara en av de allra bästa. Då krävs det att man tar jämställdhet och andra inkluderingsfrågor på allvar 2018. Vi inom Humana är stolta men inte nöjda. Vi ska fortsätta arbeta aktivt och agera motor för mångfald och jämställdhet med utgångspunkt i Humanas värdegrund. De är alla viktiga nycklar för tillväxt och framgång, avslutar Nerman.

För mer information:
Patrik Silverudd, presschef Humana
0766-112 111
patrik.silverudd@humana.se

Fakta:
På Humana är det närmare 60 procent kvinnor i koncernstyrelsen och helt jämställt i koncernledningen. Vi är även stolta över att kunna erbjuda många unga vuxna och människor med internationell bakgrund en fot in på arbetsmarknaden. Inom Humana talas det ett hundratal olika språk.

Här hittar du Humanas årsredovisning
Här kan du läsa mer om AllBrightpriset, AllBrightrapporten och om stiftelsen

AllBright är en partipolitiskt obunden och icke-vinstdrivande stiftelse som arbetar för jämställdhet och diversifiering på ledande positioner i näringslivet. 


2018 års AllBrightrapport hittar du här 

Banner för vinnare av AllBrightpriset