Hem

Kontaktuppgifter

Kontakta oss

Fler kontaktuppgifter

Humana Academy rekryterar Marie Eklund från Läkemedelsakademin

Publicerad: 2019-01-07

Humana har en lång tradition av att bedriva internutbildningar för företagets anställda, bland annat med hjälp av digitala lösningar. Men även kommuner och andra har fått sin kompetens höjd genom Humana. Idag finns närmare hundra utbildningar, varav ett 40-tal är webbaserade. Med Marie Eklund som ny chef görs en nysatsning på företagets utbildningsverksamhet som ska fortsätta att växa och utvecklas. Tanken är att göra Humana Academy till navet för all den utbildning som bedrivs av företaget och att säkerställa en fortsatt hög och jämn kvalitet på utbildningarna.

Marie Eklund har varit verksamhetschef på Läkemedelsakademin och Apotekarsocieteten och har en lång bakgrund från Apoteket AB bakom sig. Jag är väldigt glad över att vi kunnat rekrytera Marie Eklund till jobbet som chef för Humana Academy. Hennes kunnande och stora passion för att utveckla både verksamheter och människor där kompetensutveckling är ett viktigt verktyg kommer väl till pass för uppdraget säger Eva Nilsson Bågenholm, kvalitetsdirektör för Humana.

Det ska bli spännande att få utveckla Humana Academy. Potentialen är stor och viljan att fortsätta utveckla verksamheten likaså. Humana tar fram digitala utbildningar och anordnar fysiska utbildningar för både vårt eget behov och för många kommuner idag. Vi står även för handledning och metodutveckling inom många områden. Humana Academy finns i Sverige och Norge och kommer nu även utvecklas för Finland och Danmark säger Marie Eklund, ny chef för Humana Academy.

Fakta:
Humana Academy bedriver och samordnar utbildningar och handledningsuppdrag. Dessutom är man en stödfunktion för koncernens forsknings- och utbildningsfrågor. Som branschledare inom flera områden är det naturligt för Humana att vara engagerade i olika forsknings- och utvecklingsprojekt.

Inom Humana återfinns några av landets bästa utbildare inom flera evidensbaserade behandlingsmetoder inom Individ- och Familjeområdet. Humana bedriver också utbildning inom många andra områden som värdegrund, dokumentation läkemedel, och arbetsmiljö.

För mer information:
Eva Nilsson Bågenholm
kvalitetsdirektör Humana
070-000 18 55