Hem

Kontaktuppgifter

Kontakta oss

Fler kontaktuppgifter

Humana i jämställdhetstoppen på börsen

Publicerad: 2020-10-15

Humana fortsätter att profilera sig starkt som ett av de mest jämställda bolagen på börsen. När Allbrightpriset för 2020 i dag delades ut fanns Humana bland de tre finalisterna.

”Jag är både glad och stolt över att vi ännu ett år hör till finalisterna när Sveriges mest jämställda börsbolag koras. Såväl jag personligen som Humanas ledningsgrupp och Humana i sin helhet ser jämställdhet och mångfald som viktiga faktorer för att driva ett långsiktigt hållbart och framgångsrikt företag", säger Rasmus Nerman, vd och koncernchef för Humana.

Allbrightpriset delas årligen och Humana har tidigare, 2018 och 2017, tilldelats Allbrightpriset som börsens mest jämställda bolag. I år blev Humana en av de tre finalisterna jämte forskningsbolaget Bioarctic och investmentbolaget Kinnevik. Rasmus Nerman uppskattar att det är flera bolag som utmärker sig inom
jämställdhet.

"Jag vill varmt gratulera Bioarctic till att bli börsens mest jämställda bolag 2020. Bolaget har liksom Humana varit finalist förut och har gjort en fantastisk resa för att uppnå detta. Grattis även till Kinnevik som verkligen tagit kliv framåt i sitt jämställdhetsarbete. Det är hedrande att vara i final med dessa två medtävlare”, säger Rasmus Nerman.

Bakom Allbrightpriset står stiftelsen Allbright, en partipolitiskt obunden och icke-vinstdrivande stiftelse som arbetar för jämställdhet och diversifiering på ledande positioner inom näringslivet.

”Att Humana är i final för tredje gången är ett kvalitetsmått i sig. Det är tydligt att bolaget håller i fråga om jämställdhet. Långt ifrån alla bolag lyckas med det visade den senaste Allbrightrapporten", säger Amanda Lundeteg, Allbrights vd.

För mer information, vänligen kontakta:
Patrik Silverudd, presschef, 0766-112 111, patrik.silverudd@humana.se