Hem

Kontaktuppgifter

Kontakta oss

Fler kontaktuppgifter

Nybyggda äldreboenden i Vallentuna, Ängelholm och Norrtälje

Publicerad: 2021-06-09

Humana har nyligen slagit upp portarna på tre nybyggda äldreboenden: Åby Ängar i Vallentuna, Sommarsol i Ängelholm och Norrtälje Hamn i Norrtälje. Här kombineras hög funktionalitet med tilltalande design, stor trivselkänsla och långtgående miljöhänsyn.

Boendena drivs i egen regi av Humana och erbjuder lägenheter på dryga 30 kvadratmeter. Till detta kommer generösa samlingssalar, gym och rehab, takterrasser/balkonger, stort aktivitetsutbud och prisbelönta belysningssystem. Allt för att öka livskvaliteten för de boende.

 – Husens intelligenta belysning följer dygnsrytmen och efterliknar ljuset utomhus, vilket bidrar till att våra boende ska känna sig pigga på dagen och sova bättre på natten, berättar Anders Broberg, affärsområdeschef för Humana äldreomsorg.

Precis som aktiviteter och rehab, anpassas måltider och måltidsmiljön utifrån varje individs speciella behov och önskemål. Digitala lås gör att ingen behöver hålla koll på några nycklar. Viktiga delar i Humanas koncept för egen-regiboenden är hög kvalitet i materialval, vacker möblering och smakfull färgsättning, liksom långtgående miljöhänsyn.

Äldreboendena är byggda för att vara energisparande. På fastigheterna i Vallentuna och Norrtälje finns solceller på taken och i Ängelholm täcks boendet av ett sedumtak, vilket både fungerar som ett effektivt skydd mot sol och ger bra isolering vintertid. Huset i Norrtälje är miljöcertifierat enligt Miljöbyggnad Silver. Vid alla tre boenden finns laddstolpar till elbil för besökande.

 – Vi vill att både boende och medarbetare ska trivas här under många år framåt och därför är den långsiktiga hållbarhetsfrågan helt i fokus när vi bygger boenden och bedriver vår verksamhet, säger Anders Broberg.

Äldreboendet Åby Ängar i Vallentuna öppnade den 25 maj. Här kan de boende njuta på den stora takterrassen, umgås på öppna eller inglasade uteplatser, eller påta i växthuset.

Takterrass på äldreboendet Åby Ängar i Vallentuna

Läs mer om Humana Åby Ängar, Vallentuna

Äldreboendet Sommarsol i Vejbystrand, Ängelholm, öppnade den 2 juni. Boendet ligger i sköna omgivningar med närhet till hav och grönska. Inomhus upplever man att naturen bjuds in genom mossväggar, konserverade växter och träd och generösa fönsterytor.

Ljusgård inomhus på äldreboendet Sommarsol

Läs mer om Humana Sommarsol, Vejbystrand, Ängelholm 

Äldreboendet i Norrtälje Hamn öppnade den 7 juni. Boendet har ett fantastiskt läge precis vid inloppet till Norrtälje och är en del av ett nybyggt område med närhet till butiker, caféer och kommunikation. Stora fönster erbjuder vacker utsikt både mot vattnet och Norrtälje centrum.

Balkongutsikt från äldreboendet Norrtälje hamn

Läs mer om Humana Sommarsol, Vejbystrand, Ängelholm 

Humana har under våren också öppnat det nybyggda äldreboendet Dals Ängar i Falkenberg och planerar öppna ytterligare ett nybyggt boende i Norrtälje (Östhamra) under hösten.

För mer information, vänligen kontakta:
Anders Broberg, affärsområdeschef Äldreomsorg
070-843 63 08
anders.broberg@humana.se

Linda Fagervall Nori, verksamhetschef Åby Ängar
073-095 70 79
linda.fagervallnori@humana.se

Ann Rosberg, verksamhetschef Sommarsol
073-821 83 83
ann.rosberg@humana.se

Lena Forsroos, verksamhetschef Norrtälje Hamn
073-028 77 05
lena.forsroos@humana.se