Hem

Kontaktuppgifter

Kontakta oss

Fler kontaktuppgifter

Humana öppnar äldreboende i Östhamra, Norrtälje

Publicerad: 2021-09-06

Humana välkomnar idag de första boende till nybyggda äldreboendet Östhamra. Ett naturnära äldreboende i södra Norrtälje med härlig inomhus- såväl som utomhusmiljö. Östhamra erbjuder 60 lägenheter på vardera 31 kvadratmeter, stora gemensamhetsytor med aktivitetsrum, fina balkonger med infravärmare som förlänger möjlighet till utevistelse samt en fantastisk trädgård med växthus, för den som vill ägna sig åt planteringar.

– Vårt nya äldreboende i Östhamra är väl anpassat när det gäller tillgänglighet, hållbarhet och trivsel, säger Anders Broberg, affärsområdeschef för Humanas äldreomsorg.

Fasad Östhamra äldreboende

Humana säkerställer att alla äldreboenden ska vara vackra och hållbara under lång tid. Likaså att boende och medarbetare ska trivas under många år framåt. Därför är Humanas fastigheter byggda för att vara hållbara och energisparande.

Vardagsrum Östhamra äldreboende

– Humana bygger lågenergibyggnader, med vilket menas att byggnadens energianvändning ska ligga minst 20 procent under gällande nybyggnadskrav, säger Johan Wahlberg, biträdande fastighetschef och projektledare på Humana. All el vi använder är förnybar, bland annat har vi en solcellsanläggning, som ger 70 000 kilowattimmar per år, och motsvarar en årsenergiförbrukning för tre villor, fortsätter Johan Wahlberg. All eventuell överproduktion går ut till elnätet.

Öppen balkong och solceller

– Vi har också komfortkyla på alla våra nyproduktioner, vilket är en stor fördel under heta sommardagar – när andras äldreboenden kämpar med värmeproblem kan Humanas boenden erbjuda en jämn inomhustemperatur för de äldres komfort, fortsätter Johan Wahlberg. Humana är ensamma i Sverige om att ha komfortkyla på alla egna regi-boenden.

Inglasad balkong Östhamra

– Det känns bra att kunna erbjuda Norrtäljes äldre en möjlighet att få bo hos oss i Östhamra. Ett fint boende som dessutom kommer att erbjuda en mycket bra omsorg av hög kvalitet, avslutar Anders Broberg.

Se filmen från Humana Östhamra

För mer information, vänligen kontakta:
Anders Broberg, affärsområdeschef Äldreomsorg
070-843 63 08
anders.broberg@humana.se

Sara Söderling, verksamhetschef Östhamra
073-069 30 18
sara.soderling@humana.se