Hem

Kontaktuppgifter

Humana är ny nationell sponsor till Blodomloppet – blir värd för Specialomloppet

Publicerad: 2020-02-14

Blodomloppet har glädjen att presentera omsorgsföretaget Humana som ny nationell sponsor. Humana kommer vara på plats och synas i samband med alla årets Blodomlopp, samt därutöver vara värd för den nya klassen Specialomloppet – värd Humana.

Specialomloppet – värd Humana vänder sig till personer med funktionsvariationer och/eller på annat sätt är i behov av personlig assistans. Distansen för klassen är mellan 1,5-2,0 kilometer där bansträckningen är tillgänglighetsanpassad och en del av Blodomloppets populära klass 5 km Promenad med gemensam målgång.

Under 2020 arrangeras Specialomloppet – värd Humana på fem orter; Malmö, Uppsala, Umeå, Jönköping och Örebro.

– Det känns viktigt att vara sponsor till Blodomloppet och tillsammans lyfta de positiva effekter fysisk aktivitet har, inte minst för personer med funktionsvariationer. Vi hoppas detta kan bidra till att göra det möjligt för fler att få känna lust och glädje att röra sig, säger Andreas Westlund, affärsområdeschef på Humana Personlig Assistans.

Humanas vision är: Alla har rätt till ett bra liv. Och med värdeorden Engagemang, Glädje och Ansvar som grund jobbar de 16 000 medarbetarna för att uppfylla visionen. Som en ansvarstagande samhällsaktör vill Humana bidra också på andra sätt än genom våra verksamheter. Det är skälet till engagemanget för exempelvis Specialomloppet – värd Humana. 

Se film om Humana på vår YouTube-kanal

”Betyder mycket för Blodomloppet”
– Att Humana hjälper oss att starta klassen Specialomloppet – värd Humana betyder väldigt mycket för Blodomloppet. Med Humanas 16 000 medarbetare kommer samarbetet att göra stor skillnad även för vår målsättning att inkludera grupper, inspirera och utbilda fler om behovet av blodgivning, säger Tomas Hoszek, ordförande i föreningen Blodomloppet Sverige.

För mer information, vänligen kontakta:
Angelika Strandberg, kommunikationsansvarig Humana Personlig Assistans,
073-981 99 50, angelika.strandberg@humana.se

Tomas Hoszek, ordförande föreningen Blodomloppet Sverige
070-513 44 88, tomas@blodomloppet.se