Hem 010-456 47 47 Ring vid frågor och fundering, vi har öppet 8-17
Vill du bli familjehem? Anmäl ditt intresse här.

Hur är det att vara familjehem?

Tillbaka till Bli familjehem

Genom att vara ett familjehem kan du göra en stor skillnad för ett barn eller en ungdom.

Kontaktpersoner på Humana

Alla familjehem har en eller två kontaktpersoner (som vi kallar familjehemskonsulenter) som du lär känna lite extra. De hjälper dig som familjehem med handledning och stöd i praktiska frågor. Allteftersom lär du känna fler duktiga familjehemskonsulenter som arbetar på samma arbetsplatsVår erfarenhet visar att detta är lärorikt och ger en god trygghet till våra familjehem.  

Utbildning och handledning

Du får gediget stöd, handledning och utbildning från oss! Från början får du som familjehem en grundutbildning, som även kan hållas digitaltDu får utbildning i metoder som vi använder. Du erbjuds handledning i grupp med andra familjehem med erfaren handledare. Dessutom håller vi digitala föreläsningar varje månad med olika teman, till exempel lågaffektivt bemötandetraumamedveten omsorg, kunskap om barn på olika sätt för de som vill utöka sin kunskap. Klicka här för att läsa mer om digitala föreläsningar.

Jour

Du som familjehem kan dygnet runt kontakta oss på våra jourtelefoner. Vi finns tillgängliga för dig.

Ekonomisk ersättning

Som familjehem får du ett arvode för att du åtar dig uppdraget som familjehem. Arvodet är skattepliktigt, sjukpenninggrundande och pensionsgrundande. Det berättigar inte till tjänstepension. Det utgår även en omkostnadsersättning för att täcka barnets omkostnader. En del familjehem kan vi erbjuda alternativa uppdragsformer, till exempel kontraktering.

Träffa ett av Humanas familjehem

Möt Eva som är familjehem och Joel som blev familjehemsplacerad hos Eva som 13-åring och idag är 23 år och kock.

Se filmen om familjehemmet!

Kontakta oss

Är du intresserad av att bli ett familjehem eller vill veta mer om vad det innebär? Då vill vi komma i kontakt med dig.

Skicka din intresseanmälan här