Hem 010-456 47 47 Ring vid frågor och fundering, vi har öppet 8-17
Vill du bli familjehem? Anmäl ditt intresse här.

Vad händer när vi blivit godkända som familjehem?

När ni blivit godkända som familjehem så vill vi att ni går vår uppskattade grundutbildning. Grundutbildningen är en bra förberedelse för att ta emot ett barn i sin familj. När ni genomgått en utredning och blivit godkända som familjehem kommer ni få förfrågningar om placeringar.

För att en placering ska bli så bra som möjligt för er familj är det viktigt att försöka "matcha" barn och familj så långt som möjligt. Ni och er utredare hos oss funderar tillsammans kring vad som bäst passar er familj. När det sedan finns ett barn som behöver ett familjehem och som passar in i er familj så får ni en förfrågan via telefon. Ni får då möjlighet att fundera och bestämma er för om ni vill gå vidare eller inte. Vill ni gå vidare i processen så är det mest vanliga att er konsulent och barnets handläggare från socialtjänsten kommer hem till er för att berätta mer om barnet. Efter det mötet funderar ni och socialtjänsten på om det känns positivt. Skulle ni som familj känna att det inte känns helt rätt så är det viktigt att ni tackar nej till uppdraget.

Handlar det om ett uppdrag som jourhem så går processen mycket fortare. Oftast kommer då barnet till er familj samma dag som ni får förfrågan.