Hem

Kontaktuppgifter

"Vi har hjälpt otroligt många människor"

Publicerad: 2022-12-20

Neuropsyk i Bollnäs, Utredningsenheten fyller 25 år. Stort grattis säger vi på Humana! Mycket har hänt sedan starten vilket bidragit till mångårig erfarenhet med arbete kring målgruppen. Marcus Nygren, verksamhetschef berättar om hur arbetet utvecklats över tid och sitt engagemang för patienterna.

Utredningsenheten arbetar med personer med komplex neuropsykiatrisk problematik. Till exempel förvärvade eller medfödda hjärnskador, utvecklingsförsening, autismspektrumstörning eller funktionsnedsättning. Här utreds och vårdas bland annat utagerande beteende, tvångsbeteenden, demens, epilepsi och svåra depressioner.  

– Det har hänt otroligt mycket på 25 år, bland annat har arbets- och tankesätt har utvecklats. Vi har hjälpt otroligt många människor till ett bättre liv. Det finns idag ett ökat behov men också ett mycket större utbud. Det känns givande att få göra skillnad för patienterna. Det är ofta personer som ingen ser i samhället, en undanskymd patientgrupp helt enkelt, som många kommuner inte vill ha inom den allmänna psykiatrin. Jag har arbetat med flertalet uppdragsgivare i hela Sverige. Min allmänna bild och uppfattning är att det är en undangömd patientgrupp som inte får den hjälp de är i behov av. Har man en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning så är en missuppfattning att man inte kan må psykiskt dåligt. Personligen så brinner för den här patientgruppen och det driver mig i det dagliga arbetet, berättar Marcus.

Vill du veta mer om verksamheten:

Läs mer här