Hem

Kontaktuppgifter

Kontakta oss

Fler kontaktuppgifter

Var i världen använder vi din information?

Sverige samarbetar tillsammans med många andra länder i Europa. Några av dessa samarbeten kallas för EU och EES.

Vi vill alltid försöka se till att din personliga information bara används inom EU och EES. Det är för att vi vill skydda informationen så mycket som möjligt. EU och EES har ett extra starkt skydd av din information jämfört med många andra länder i världen.

Ibland kan det vara så att vi ändå måste flytta informationen till ett land utanför EU och EES. Det kan vara till exempel om vi har problem med våra system och därför behöver spara informationen någon annanstans under tiden som vi löser problemet. Ibland tar vi hjälp med våra datorer av företag i ett land utanför EU och EES. När det händer så får de bara se den information som de absolut behöver för att kunna göra sitt jobb.

Oavsett i vilket land din information används så följer vi lagar och regler. När din information används utanför EU och EES så ser vi till att den skyddas ordentligt. Det kan vara genom att vi tar hand om informationen på ett sätt som EU-länderna har kommit överens om är bra. Det kan också vara genom att vi har ett speciellt avtal (ett dokument där man kommer överens om saker) om skydd av din information.

Om du vill veta mer om vad vi gör för att skydda din information kan du kontakta oss. Våra kontaktuppgifter hittar du här nedanför.