Hem

Kontaktuppgifter

Kontakta oss

Fler kontaktuppgifter

IVO överklagar inte förvaltningsrättens beslut – Humana Assistans får behålla tillståndet

Publicerad: 2023-07-06

IVO har idag meddelat att de inte överklagar förvaltningsrättens beslut. Det innebär att Humana Assistans får behålla tillståndet, ett positivt besked för hela assistansreformen och alla som berörs av personlig assistans.

Den 31 januari beslutade IVO att dra in Humana Assistans tillstånd. Humana överklagade omgående och den 21 juni meddelade Förvaltningsrätten att de upphävde IVO:s beslut. Idag meddelade IVO att de väljer att inte överklaga.

– Förvaltningsrätten var väldigt tydliga i sitt beslut, och idag är vi glada över att kunna lägga tillståndsfrågan helt och hållet bakom oss, säger Johanna Rastad, vd och koncernchef på Humana.  

Assistansreformen må vara tryggare idag än igår men det innebär inte att det här är över. Arbetet med att utveckla assistansen och för en ökad tydlighet kring vad som gäller fortsätter, och gärna tillsammans med berörda myndigheter. 

– Vi tar till oss av den kritik som har framkommit och kommer fortsätta att arbeta systematiskt med vårt kvalitetsarbete. Vi ser också fram mot att fortsätta dialogen med både IVO och Försäkringskassan, tillägger Johanna Rastad.

Läs mer om bakgrunden och processen