Hem

Bernt överlevde stroken men allt blev annorlunda. Han undviker rullstol så mycket han kan och stöder sig på sin käpp med hjälp av sina assistenter. Hans dåliga syn gör att han inte ser ojämnheter eller rörelser i sin väg vilket gör att skogspromenader inte är att tänka på längre. Han kan inte läsa tidningen eller se på TV mer än korta stunder, allt bara rör sig och även ljud är jobbigt. 

Bernts fru Britten är en av hans tre assistenter

Att vara självständig och få tid för sig själv var viktigt för Bernt, något som är i princip omöjligt idag. Britten är en av tre assistenter som finns vid hans sida en stor del av dygnet.

Samtidigt är de förutsättningen för att över huvud taget kunna ha ett drägligt liv. Varje dag när vädret och väglaget tillåter går han promenader med hunden och assistenterna är duktiga på att veta när de behövs nära och när de ska backa ett steg.

– Det är det bästa med en bra assistent, de ger stöd men på ett sätt så att jag ändå får känna mig självständig för en stund, säger Bernt. När han fick komma hem efter en månad på intensiven och 2,5 månad på rehabiliteringen var det mycket han behövde hjälp med.

– Det var jättejobbigt, berättar Britten. Det var ju inte min man som jag alltid kunnat luta mig mot, istället fick jag hjälpa honom med allt. I efterhand har Britten insett att hon borde ha tackat ja till den hjälp som erbjöds, istället för att vara stolt och klara sig själv. Orken kan tryta men kärleken tar aldrig slut.

Nöjda kunder hos Humana sedan fem år

Femton år senare har de en vardag som fungerar helt okej. Det är tydligt att de trivs med varandra samtidigt som båda gör sina utflykter på egen hand för att få värdefull egentid. Även assistansen rullar bra. De har nu varit kunder hos Humana i fem år och är nöjda med det stöd, kunskap och hjälp de får från Humana.

– Vi får välja assistenter själva, det är tryggt, och har fått hjälp att söka timmar så att vi idag även kan ha en fritid, det är toppen, avslutar Bernt, och Britten instämmer.

Varför välja Humana för personlig assistans?

 1. Humanas assistansrådgivning ger dig svar på dina frågor om funktionsnedsättningar, personlig assistans och vilka rättigheter du eller din närstående har. 

  Vi har gedigen kunskap om allt som rör lagar och regler kring personlig assistans och LSS. Med Sveriges största juristkår till ditt förfogande kan vi ge dig bästa garantin för ett rättvist beslut. Vill du prata med en jurist redan idag? Ring oss på 020-70 80 87. Vår assistansrådgivning är en kostnadsfri tjänst.

 2. Du ska ha assistenter du trivs med. Våra rekryterings- och bemanningsansvariga är specialiserade på rekrytering. Det är svårt att rekrytera idag, men vi har bättre förutsättningar än någon annan. Vi har dessutom jour dygnet runt, du ska aldrig riskera att stå ensam.

  Vi utbildar assistenter och har kvalificerade utbildningar genom Humana Academy. Det är populärt att jobba som personlig assistent hos oss.

  Söker du jobb? 

 3. Vi anordnar många roliga evenemang för våra kunder i hela Sverige. Det är allt från julbord till sommarfester, motionslopp, sommarläger och mindre träffar som vi bjuder in till året runt.

  Här hittar du alla våra event.

Assistansrådgivning

Humanas assistansrådgivning ger dig svar på dina frågor om funktionsnedsättningar, personlig assistans och vilka rättigheter du eller din närstående har. Vi har gedigen kunskap om allt som rör lagar och regler kring personlig assistans och LSS. Med Sveriges största juristkår till ditt förfogande kan vi ge dig bästa garantin för ett rättvist beslut. Vill du prata med en jurist redan idag? Vår assistansrådgivning är en kostnadsfri tjänst.

Man sitter på trappsteg i lång trätrappa
Assistansrådgivningen Erik Wahlgren 020-70 80 87


Vi kan tyvärr inte ta emot jobbansökningar via våra informatörer, assistansrådgivningen eller kontaktformuläret. Söker du jobb, vänligen gå till jobbportalen

Jobba på Humana

Lediga tjänster över hela landet!

Sök jobb