Hem

Felix pluggar på universitet, tränar och ska snart flytta hemifrån – precis som många andra tjugoåringar. Men för att en sådan vardag ska vara möjlig behöver han assistans dygnet runt.  

– Med assistans kan jag leva ett självständigt liv, nästan som vem som helst i min ålder, säger Felix.

Assistansen gör att Felix kan leva livet – som han vill

Felix föddes med en neurologisk muskelsjukdom som gör att han behöver hjälp med det mesta i sin vardag. För att kunna klä på sig, äta och förflytta sig behöver han personlig assistans under dygnets alla timmar. Men assistenterna gör också att Felix kan leva det liv han önskar – ett aktivt liv. Felix älskar sporten elhockey och åker på både träningsläger och turneringar runt om i Norden.

– Att resa till Danmark med Felix flera gånger om året är omöjligt för vår familj. Men med assistenter som Felix känner sig trygg med är det möjligt. Det ger livskvalitet som är avgörande för en ung människas självkänsla, förklarar Felix pappa Roger.

Felix studerar programmet Sports Management på Idrottshögskolan i Stockholm. I början var han osäker på hur det skulle gå.

– På föreläsningarna vill jag sitta själv, men assistenterna finns alltid nära till hands när jag behöver dem, berättar Felix.

Samma assistent – i sju år

Att byta assistenter ofta skapar oro och stress. Därför har långsiktigheten och kontakten med assistansbolaget varit viktiga faktorer för familjen.

– Vi upplever att det fungerar bra hos Humana. Tillsammans med dem har vi hittat assistenter som Felix trivs med och som stannat över en lång tid. En av assistenterna har jobbat hos oss i sju år och den stabiliteten ger Felix en ovärderlig trygghet, berättar Roger.

Fick hjälp med juridiken

En annan anledning till att familjen valde Humana är det juridiska stöd som bolaget erbjuder. Det är vanligt med tvister i ansökningsprocessen och få privatpersoner orkar själva driva sina ärenden.

– Förutom att hitta bra assistenter till Felix var det viktigt för oss att vi kunde få hjälp i dialogen med försäkringskassan och stöd med juridiken. Det är områden som är svåra för oss att ha kunskap om, men som är viktiga när man ansöker om assistans, avslutar Roger.

På andra sidan luren finns Erik Wahlgren

Han har över 20 års erfarenhet av att föreläsa för och träffa organisationer, föreningar och assistenter. Erik har på egen hand väglett flera hundratals kunder till rätt insats. Få svar på dina frågor redan idag!

Assistansrådgivning

Humanas assistansrådgivning ger dig svar på dina frågor om funktionsnedsättningar, personlig assistans och vilka rättigheter du eller din närstående har. Vi har gedigen kunskap om allt som rör lagar och regler kring personlig assistans och LSS. Med Sveriges största juristkår till ditt förfogande kan vi ge dig bästa garantin för ett rättvist beslut. Vill du prata med en jurist redan idag? Vår assistansrådgivning är en kostnadsfri tjänst.

Man sitter på trappsteg i lång trätrappa
Assistansrådgivningen Erik Wahlgren 020-70 80 87


Vi kan tyvärr inte ta emot jobbansökningar via våra informatörer, assistansrådgivningen eller kontaktformuläret. Söker du jobb, vänligen gå till jobbportalen

Jobba på Humana

Lediga tjänster över hela landet!

Sök jobb