Hem

Intervju med Nattis - ny krönikör på Humana.se

Publicerad: 2018-06-25

Ny som krönikör men kund sen länge, välkommen Natalie!

För de som inte känner dig sedan tidigare, berätta om dig själv! 

– Jag är en 21-årig tjej som är lite crazy. På fritiden är jag med vänner, sitter i RFSL:s Stockholmsstyrelse och går ofta på konserter, musik är min passion. Jag har en CP-skada vilket gör att jag har assistans dygnet runt. 2014 hade jag en egen TV-serie som hette This is how I roll som sändes på SVT. Serien var baserad på en blogg jag har haft från det att jag var 13 år. Jag har nu slutat att blogga på min ordinarie blogg då jag vill göra något nytt och från och med nu kommer jag att skriva en krönika i månaden här hos Humana.

 Nattis med hörlurar

Vad är det bästa med att skriva?

- Då jag har talsvårigheter har skrivandet alltid varit en stor del av mitt liv. Jag är inte ledsen över att jag sitter i rullstol. Men då jag är en tjej med massor att säga känns det frustrerande att inte kunna skrika ut det en vill ibland. Men när jag skriver så finns inga svårigheter. Det är underbart.

Vilka ämnen kommer du skriva om?

- Jag kommer att skriva om mitt liv. Jag tror inte att jag kommer skriva så mycket politiskt om LSS. Men då jag gör massor av saker men är i behov av assistans, så berättar jag ju också om hur viktigt LSS är. Jag kommer också skriva om tillgänglighet, arbetsliv och relationer.

Vad är din hjärtefråga?

– Jämställdhet. 

Har du några roliga projekt på gång?

– Jag har två projekt. Först av allt ska jag börja att plugga upp mina betyg, detta för att jag vill plugga vidare till förskolelärare för att jobba med barn med funktionsvariationer. Sen sparar jag till en LA-resa.