Hem

Min resa på Ibiza

Publicerad: 2018-08-22

I sommar har jag varit på min första utomlandsresa utan min mamma. Resan gick till Ibiza. Jag såg en film som utspelades där och jag blev så sugen på att åka dit. Jag är en rätt spontan tjej som skiter i min CP, så jag ordnade min assistans och drog dit. Det var så värt! Vi bodde på Ibizas partyhotell och hade utsikt över poolområdet. Det var som en dröm.

Första dagen var vi på hotellets poolparty. Det är något av det roligaste som jag varit med om. Bra musik, sköna människor och goda rosa drinkar under en stekande sol. Vad mer kan en begära? Vattnet var perfekt och det var skönt att kunna skippa rullstolen ett tag. Efter poolpartyt gick vi till rummet för att ladda om inför en natt på festernas gata. Vi hamnade på en R&B-klubb och dansade till solen gick upp.

Natalie Eriksson

Nästa dag skulle vi jobba på brännan, men att sola i 33+ var omöjligt så vi badade istället. Jag har aldrig älskat en pool så mycket. Jag ville aldrig gå upp. Det var så skönt att kunna röra mig utan hjälp. Vi köpte pestopasta till middag men det var för torrt för mig så jag köpte pizza istället – med mycket ost. Jag har nog aldrig ätit så mycket pizza på så kort tid. Jag har svårt att äta så om jag hittar något som funkar så är det som gäller.

På natten gick vi ut igen, såklart. Vi gick till en annan R&B-klubb. Jag är mer en indie/rock-tjej men Gud, vilken nice musik det var att dansa till! Sen hamnade vi på efterfest och återigen var jag trött på rullstolen så jag dansade på bordet. #CP-power. Vi kom hem tio den morgonen.

Dagen efter var det dags att lämna paradiset.

Hotellet, Ibiza Rocks, var perfekt ur tillgänglighetssynpunkt. En kom in överallt och personalen var amazing. Trottoarerna var ju typiskt spanska – smala och höga. Jag skulle avråda från att ta med en permobil, även om det hade varit skönast. Men festgatan tyckte jag funkade väldigt bra. Många plana klubbar med bra personal, dock ingen anpassad toalett. Gatan var fullt med folk men alla var så hjälpsamma.

Jag vill resa mer och kommer att ta en del weekends och en Brasilienresa. Men mitt fokus just nu är att bli klar med kompletteringen av mina gymnasieämnen. Jag har hittat en utbildning mot musikkommunikatör på universitetet som jag vill gå. Jag kommer även ta fler kurser i engelska då målet är att jobba med musik i LA i några månader.