Hem

Jag ser mig inte som en youtuber

Publicerad: 2019-11-18

Jag har precis startat en Youtubekanal. När jag startar ett projekt är jag jättenoga med att göra research om ämnet. Jag har kollat på massor av youtubers som berättar deras väg in till att jobba med Youtube. De är väldigt motsägelsefulla. De säger att det är mer jobb med Youtube än vad man tror. Men de säger också att man inte ska satsa stenhårt i början. Ja det tar tid att bygga upp ett följarantal. Men varför ska man inte satsa från början?

Jag ser mig inte som en youtuber. Jag ser mig som en influencer som vill vidareutbilda mig och praktiserar på Youtube. När jag praktiserar ser jag praktiken som en chans till ett jobb. Jag ser inte varför jag inte ska satsa från början.

Att jag har varit influencer i nio år är ju en fördel. Jag tror att jag har mer kunskap än vad youtubers hade i början. Jag har mitt varumärke och följare som följt mig sedan jag var fjorton. Jag har även kunskap om hur man gör en plan för en målgrupp, hur man kan ta hjälp av sin statistik för att växa och hur man tar kontakt med företag för samarbeten. Inget är egentligen särskilt nytt för mig, bara själva videoskapandet.

Så jag håller inte med att man ska se Youtube som en hobby om ens vision är att ha det som sitt heltidsjobb om ett eller två år. Jag skulle dock aldrig hoppa av skolan eller sluta på jobbet direkt för man behöver ju en inkomst så länge. Vill man satsa på Youtube och samtidigt har skola eller jobb måste man tyvärr prioritera om. Jag är till exempel nästan aldrig ute på krogen längre.

Jag ska klara det.