Hem

Tips för lyckad arbetsintervju

Publicerad: 2019-08-05

Att gå på arbetsintervju är alltid nervöst. En vill ju göra ett bra intryck. Men till skillnad från andra jobb är yrket som personligt assistent är extremt personligt. Jag har dock bara mig och några vänner som referensram. Men för oss är personkemin viktigare än dina erfarenheter eller betyg. Så här är mina tips för er som ska gå på arbetsintervju för att bli assistent.

Prata med kunden du söker jobb hos

När jag har arbetsintervju med en potentiell assistent har jag antingen mamma eller en assistent med. Det händer ofta att den som är på intervjun pratar över huvudet på mig. Det är big no! I våras hade jag intervju med en tjej som vägrade prata med mig. Hon sa HON om mig. Jag tryckte på att jag pluggar, jobbar och har pojkvän för att visa att jag är med på noterna. Men hon förstod inte och fick inte jobbet, såklart. Så prata alltid med kunden, oavsett funktionsvariation.

Hitta nyckelord

Läs igenom annonsen och hitta ett nyckelord. I min annons står det att jag älskar musik och är aktivist. När jag hör att hen som är på intervju gillar musik/ är aktivist blir jag intresserad. Då börjar vi prata om det och allt blir mer naturligt. Men du ska också vara dig själv.

Visa intresse för kunden

Du ska fråga frågor om jobbet. Men visa också intresse för att lära känna kunden som person. Frågor som typ intressen, musiksmak, favoritfilm med mera, får oss att känna oss som personer och inte bara som en kund som behöver hjälp.

 

Är du intresserad av att bli personlig assistent?

Välkommen att söka bland våra jobb på Humana!