Hem
Glad person i permobil

Det här får du som kund hos Humana

 

I 16 år har Ulrika har levt med diagnosen Dystrofia Myotonika, en ärftlig sjukdom som påverkar musklerna och andra organ i kroppen, som gör att hon behöver hjälp med allt i vardagen. Ulrika har tre söner från ett tidigare äktenskap och innan hon fick sin diagnos arbetade hon på Astra Zeneca.

Humanas jurist blev hennes ängel

När Ulrika kontaktade Humana var hennes framtid oviss. Det var så pass illa att hon inte ens kunde ta sig själv till andra rummet för att säga adjö till sin man Göran som låg på dödsbädden. In i det sista oroade sig maken Göran över om och hur Ulrika skulle få den hjälp hon verkligen behövde och har rätt till. Men mitt i både sorgen och orkeslösheten kom en hjälpande hand och en ängel som Ulrika själv menar att juristen Johannes är för henne.

"När man är sjuk så är det inte kul, men om man får hjälp så går det att leva. Men vill inte bara överleva, man vill leva."

Fick inte rätt stöd från kommunen

Hon trodde att kommunen kunde hjälpa henne med fler timmar till assistans men så blev det inte. Det hon inte heller visste då var att hon också kunde söka assistans via Försäkringskassan. Med ett samtal till Humana började arbetet om Ulrikas rätt till assistans och vår jurist Johannes gjorde en stor insats för att hon skulle få den hjälp hon har rätt till. Ulrika fick ett nytt beslut från Försäkringskassan och har idag assistans via Humana.

Tacksam för Humanas hjälp

Idag känner Ulrika att hon har en ny lust till livet och en kraft att klara av vardagen. Tidigare handlade livet om att överleva, nu kan Ulrika tack vare sitt nya assistansbeslut faktiskt leva. Det är en stor skillnad!

Humana assistansrådgivning

Har du frågor kring personlig assistans?

Ring och få svar. Det kan vara frågor om ett barns rätt till personlig assistans och om myndigheters olika funktioner. Kanske vill du byta bolag, i så fall hjälper vi dig hela vägen. Få svar på dina frågor redan idag!

Assistansrådgivning

Humanas assistansrådgivning ger dig svar på dina frågor om funktionsnedsättningar, personlig assistans och vilka rättigheter du eller din närstående har. Vi har gedigen kunskap om allt som rör lagar och regler kring personlig assistans och LSS. Med Sveriges största juristkår till ditt förfogande kan vi ge dig bästa garantin för ett rättvist beslut. Vill du prata med en jurist redan idag? Vår assistansrådgivning är en kostnadsfri tjänst.

Man sitter på trappsteg i lång trätrappa
Assistansrådgivningen Erik Wahlgren 020-70 80 87


Vi kan tyvärr inte ta emot jobbansökningar via våra informatörer, assistansrådgivningen eller kontaktformuläret. Söker du jobb, vänligen gå till jobbportalen

Varför ska jag välja Humana för personlig assistans?

 1. Du ska ha assistenter du trivs med. Våra rekryterings- och bemanningsansvariga är specialiserade på rekrytering. Det är svårt att rekrytera idag, men vi har bättre förutsättningar än någon annan. Vi har dessutom jour dygnet runt, du ska aldrig riskera att stå ensam.

  Vi utbildar assistenter och har kvalificerade utbildningar genom Humana Academy. Det är populärt att jobba som personlig assistent hos oss.

  Söker du jobb? 

 2. Humanas assistansrådgivning ger dig svar på dina frågor om funktionsnedsättningar, personlig assistans och vilka rättigheter du eller din närstående har. 

  Vi har gedigen kunskap om allt som rör lagar och regler kring personlig assistans och LSS. Med Sveriges största juristkår till ditt förfogande kan vi ge dig bästa garantin för ett rättvist beslut. Vill du prata med en jurist redan idag? Ring oss på 020-70 80 87. Vår assistansrådgivning är en kostnadsfri tjänst.

 3. Vi anordnar många roliga evenemang för våra kunder i hela Sverige. Det är allt från julbord till sommarfester, motionslopp, sommarläger och mindre träffar som vi bjuder in till året runt.

  Här hittar du alla våra event.

Att bli kund hos Humana Assistans är enkelt

Klicka på menyn nedan för att ta kontakt med din lokala informatör så hjälper vi dig.